Érzelmi egészségünk

Érzelmi egészségünkhöz elengedhetetlen, hogy érezzük a kapcsolódást másokkal. Most viszont nem a kommunikációra gondolok, hanem az érintésre. Az emberi érintés teremtő és életben tartó szükséglet, olyan akár a lélegzetvétel, írja Nyitrai Erika Az érintés hatalma című könyvében. Adás és kapás kölcsönössége rejlik minden érintésben. Erősíted az immunrendszerét annak, akinek adod és a magadét is. Örömhormon-termelést indítasz el a másikban és magadban is. Érintés iránti szükségletünk a bölcsőnktől az egész életünkön keresztül jelen van. Az érintésnek valóban hatalma van, kötődési jel, többek között biztonság, összetartozás, hála, szeretet, szerelem, intimitás köthető hozzá. Azt gondolom, hogy manapság még inkább fontos az érintés. Mindennapunk részévé kell tennünk, ha eddig még nem tettük. Egy nagyszerű módja az érintés gyakorlásának az ölelésen kívül a masszázs. Nem kell feltétlenül tanulni, intuitív módon is működik. Oldja a feszültséget, a stresszt, erősíti a biztonságot, lenyugtat, segíti az elengedést, önszeretetet, szeretetet, pozitív megerősítést ad, az életenergiát stimulálja.

Lehet ön-vagy talpmasszázs, ha egyedül vagy, vagy ha úgy érzed szükséged van arra, hogy ilyen módon kapcsolódj önmagadhoz. Lehet úgy is, hogy adod vagy kapod teljes test-, hát- vagy talpmasszázsként. 

A gyerekeket Táltos Paripa masszázsolajjal vagy egy keverékkel szoktam masszírozni. A keverék 5 csepp orvosi levendulából 15 csepp szilvamag-olajból áll, kislányom a marcipános illata miatt imádja.

A család többi tagját Balance masszázsolajjal vagy egy másik keverékkel masszírozom. 8 csepp Fehér esszenciát 8 csepp sárgabarackmag-olajba cseppentek. 

“Az illatokkal körbe ölelt minőségi idő teret nyit a szívben.” Tobai Ágota, Panarom